Spring naar inhoud

Wennen

WordPress is een heel leuke weblogtool, maar ik heb er flink mee gevochten. Ik geloof dat ik nu weet wat het probleem geweest is: ik heb stukjes van web-log.nl overgenomen. En daarmee komt er vreemde HTML-code in de wordpress-log, die je niet ziet maar die wel de vreemdste storingen geeft.

5 gedachten over “Wennen

 1. Xiwel

  Even de reaximogelijkheid testen.
  Gaat er een toeganscode opduiken?
  Ik ben benieuwd.

  Overigens was de oude web-log qua codering in West-Europees (ISO) en de nieuwe web-log en WordPress in Unicode (UTF-8). Dat geeft wat gezeur met diacritische karakters, vooral omdat de meeste WindowsPC in West-Europees (1252 meen ik) staan. Dus als je iets uit Word in de oude web-log en de meeste andere website in Nederland plakt gaat het beter dan wanneer je iets in zo'n minder voorkomend UTF geval zet.

 2. fialas

  kom t.z.t. maar met een cursus voor ons sufferds. overigens vind ik dat kopbeeld van die spoorrail niet zo geslaagd.

 3. Willem die Madocke maeckte

  Om vreemde html-code te voorkomen kun je de tiny-MCE-editor uitschakelen, dat doe je bij gebruikers, onderaan je gebruikerspagina staat een optie om hem uit te zetten, verder zou ik dan ook die opzetten uitzetten in: "opties - schrijven", daar staat ook iets over de editor aangevinkt.

  Ook op het wordpress-forum wordt bovenstaande veelal aangeraden.

  Mooie log al hoor!

 4. plutone

  @willem: ik heb inmiddels gemerkt dat je de nieuwe web-log ook gemakkelijk op tilt krijgt door niet gesloten HTML in te voegen. Ik heb nu inderdaad de kale editor ingesteld, en normaliter is die eigenlijk wel zo prettig. De meest voorkomende tags kun je met pushbuttons om een geselecteerd blok tekst heen zetten.

  Even iets anders: hoeveel procent alcohol zat er in jouw Madocke?

Reacties zijn gesloten.