Spring naar inhoud

Trouble

Troubleshooting heet het in het Engels. Een vorm van jagen is het. Vroeger was ik er heel goed in. Software is zelden vrij van fouten, en wordt met andere software die ook niet foutvrij is gebruikt om bouwwerken te maken. Dat zijn al onze computersystemen. Daarnaast zijn er allerlei invloeden van buitenaf mogelijk die nog nooit eerder vertoond zijn en die het gedrag kunnen beïnvloeden. Een schijf die vol zit, een bestand waar je opeens niet meer bij mag, een storing in een netwerk, een niet betaalde rekening, het kan van alles zijn.

Troubleshooten lijkt wel een beetje op hacken (binnendringen van systemen waar je niets mee van doen hebt). Je moet steeds weer een andere weg zoeken. Vaak zoek je het op de plek waar het niet zit, en achteraf verbaas je je daar weer over. Je begint altijd op de verkeerde plek, lijkt het wel.
Gisteren heb ik flink zitten troubleshooten, want ik was in een oude valkuil getrapt. Dat is: teveel dingen tegelijk veranderen. En dan niet meer weten op welk moment het verkeerd gegaan is. Ik weet ook nu nog niet zeker wat er mis gegaan is, maar wel weet ik dat het probleem uiteindelijk school in de 'content'. Ik heb namelijk de complete software van mijn site verwijderd en vers geïnstalleerd, en dat loste niets op.
HTML is een scripttaal, waar commando's en tekst in wezen op gelijke voet met elkaar staan. Als het allemaal klopt, dan worden commando's gebruikt voor de opmaak, en tekst voor koppen en berichten. Als je het dus voor elkaar krijgt om storende commando's op te nemen in je bericht, dan heb je de boel door de war gegooid.

'Ja, maar waarom zou je?'
Niet met opzet natuurlijk, maar het is mij -denk ik- overkomen doordat ik de luxe editor van WordPress (ziet eruit als een tekstverwerkertje) heb gebruikt om berichten via het Windows-prikbord over te nemen uit Web-log.

Waarschuwing dus voor wie na mij komt: prikbordoperaties in de kale HTML-editor doen!

En voorlopig blijft http://plutone.labarca.nl vrij van foefjes, ik maak eerst wel ergens een testopstelling!

3 gedachten over “Trouble

  1. Frans54

    ik geloof dat ik mijn favo lijst even aan moet passen, had al een reactie op je oude webstreepjelog gezet bij deze post.

Reacties zijn gesloten.