Spring naar inhoud

Werk

Ik houd vol dat ik niet verslaafd ben. Nee, ik houd niet van computers, en zeker niet van PC's. Ik zit er alleen dagelijks een uur of 8 achter, en soms nog meer. En vroeger vond ik programmeren heel leuk. Ik doe het te weinig om er nog echt van te kunnen genieten.
Maar zelfs nu op dit moment, lekker in het pinksterweekend, alleen op de bank met de laptop op zijn natuurlijke plaats (lekker warm), terwijl het hele gezin op de TV in de slaapkamer naar Baby's day out kijkt, zit ik te webloggen. Ik geloof dat ik voorlopig heel tevreden ben met mijn nieuwe stijl hier, al is het wat nazomerig van karakter.

Ik zit zonder broek op de bank, want die broek hangt buiten over een stoel uit te dampen. Ik bedoel, van de wasbenzine. Want ik heb op het dakterras een piepklein lekje geprobeerd op te sporen en weer dicht te maken. Daar heb je allerlei blikken met teer en rubbersmeer voor, morgen de tweede laag. Eerst een stel tegels weghalen, dan eindeloos schoonmaken, drogen, asfaltprimer en dan dikke rubbersmeer.
Bij het drogen kwam ik een plekje tegen bij de aansluiting met de regenpijp, dat werd maar niet droog, het leek wel een bronnetje. Gotcha! Maar ik heb de andere naden in de buurt waar het op 1-hoog lekt maar even meegenomen. Het rare van dit soort werk is dat je pas na een hele tijd weet of het geholpen heeft. Een lekke band is veel overzichtelijker.

Vanmorgen gezwommen met D. en T, en daarna de gitaarles straal van T. vergeten. Ontaarde vader, in de ban van een nieuw softwaretooltje šŸ™

Nu ben ik wel heel voldaan door het dakwerk, dit is welverdiend webloggen.

Zonder broek is het best lekker, zo'n laptop.

Hoe vinden jullie het om een laptop op schoot te hebben?

6 gedachten over “Werk

 1. Renesmurf

  Ik zit vaak lekker buiten, maar dan staat ie meestal op de tafel voor me.
  Ik ben niet zo schoterig.

  Ik kijk overigens de hele avond al naar pinkpop.

 2. plutone

  Pinkpop is iets van na mijn tijd. Wij woonden vroeger een blokje af van het park in Geleen waar Pinkpop jaren is geweest, maar we waren net verhuisd toen het begon. In de winter was daar onze ijsbaan, met oudjaar was er vuurwerk. Het was een sintelbaan. Sintels genoeg, met de gasfabriek van Staatsmijn Maurits dichtbij. Er werd vaak motorcross en stock car racing gedaan, en ook draverijen. Pinkpop is nu al weer jaren naar de buurt van Kerkrade verhuisd, begrijp ik.

 3. Rover

  Oh jee, ik wilde net een dakterras gaan maken op het platte dat van ons nieuwe huis. Ik zal van tevoren maar even alle dreigende scheurtjes volsmeren met van die troep.
  Overigens is Pinkpop niet iets van na jouw tijd: het was gewoon ook in 1970 niks voor jou. Ik ben er dat jaar wel heen geweest, entree was drie gulden vijftig en je kreeg een stempelafdruk op je hand van stempels die ze van het slachthuis in Sittard hadden geleend: Afgekeurd. De geluidskwaliteit was erbarmelijk en iedereen die vooraan stond werd pikzwart van die sintels, maar het was mooi weer en de sfeer was geweldig.

 4. Cornette

  Met drie grote computers op de eerste etage kan ik het niet maken om ook nog eens draadloos te gaan zitten internetten op het terras. Dan gaat de zaak wel erg uit de hand lopen.

 5. Frans54

  ik heb niet eens een laptop en om te gaan proberen hoe het is met een computer op schoot te zitten met de pc die hier naast me staat voert me net iets te ver (ik hob trouwens wel een heel stel verouderde laptops uit een af te handelen nalatenschap maar met 386's en nog ouder gaan werken om het eens uit te proberen lijkt me ook niet echt je van het)

 6. Xiwel

  Ik heb alleen een laptop en die is behoorlijk op leeftijd (was in 2000 al een verouderd model). Ik top en nooit lap mee buiten. Reden is dat het in m'n kamer veel prettiger is qua temperatuur en licht-inval. Ik toplap op bed, waarvan het kussendeel verhoogt is. Luier kan het niet. Je kan ook zeggen dat ie op m'n schoot ligt. Daarbij gebruik ik wel een muis omdat dat prettiger werkt. Die muis (wel balloos, maar niet draadloos) ligt op een oud boek en dat gaat prima.

  Ik heb redenen om een nieuwe laptop aan te schaffen, met 28MB RAM, 400MHz, geen CD-brander een SVGA-scherm en USB 1.0. Aan de andere kant vind ik de nieuwe laptops tegenvallen qua geluid en toetsenbord. Met deze laptop kan ik ook de meeste dingen zoals TV-kijken en fotobewerken.

  Het wordt wel weer een laptop, want een tafelPC blijft bij mij ongebruikt in de hoek staan. Een PC moet naar de plek waar ik graag werk net als een rekenmachine en ik heb geen zin om naar een vaste werkplek te gaan. Op kantoor lukte dat al niet eens. Ik heb dan ook al portabels/laptops sinds 1984 en ben dus verslaafd.

Reacties zijn gesloten.