Spring naar inhoud

Jongens

Voor D. begint het einde in zicht te raken, van de basisschool. Volgende week gaat hij op kamp, en vrijdag was er een klassefuif met een grote barbecue. Die dingen hadden wij vroeger niet. Het duurde van zes tot tien in de avond.
Ik ben hem tegen tienen gaan ophalen. De school was warm en benauwd, met discolichten en het was en enorme herrie. Ze hadden een DJ-podium neergezet waar iemand een staaltje Tiesto stond weg te geven. Daaromheen de meeste meisjes, die stonden te swingen.

Bij de ingang, in de kleuterhoek, zat een groep oververhitte jongens, waaronder D. heel gezellig met blokken te spelen.

Ja, ik heb ze een paar keer erbij gehaald, zei meester H, maar dan steken ze gewoon de zaal over naar de zandtafel. Ja, en we mogen niet eens naar buiten, vulde een van de jongens hem aan.
Toen ik met D. thuis kwam had hij een vreselijke honger, hij heeft heerlijk zitten smullen van twee lamsspiesjes die ik voor hem had bewaard.

Krijgen jullie ook zo'n honger van een barbecue?

5 gedachten over “Jongens

 1. Mariette440

  Ziet er mooi uit Plutone! Ben jaloers!!!! šŸ™‚

  Ik heb voorlopig geen tijd om iets nieuws te proberen. Ik blijf nog wel even prutsen bij weblog.

 2. Cornette

  Link aangepast. Heel mooi hier !
  En of ik honger krijg van een BBQ? We zullen zien volgende week zondag na de eerste wedstrijd. Ik zal er eens op letten.

 3. Erik

  Na een BBQ kunnen we meestal geen pap meer zeggen, zoiets gaat hier dan ook vrij lang door, zeg maar vanaf een uur of een tot een uur of zes zeven.

 4. nanos

  Barbecuen doe ik nooit thuis en bij anderen kom ik er (vrijwel) altijd met honger vandaan. Meestal kom ik niet verder dan wat stokbrood. Al het vlees is doorgaans voor mij onbetrouwbaar gemarineerd. Ik ben allergisch voor paprika. Nee, voor mij hoeft een barbecue niet. Ik vind het ook veel te veel gepruts bij zo'n warmtebron.

 5. plutone

  Ik denk niet dat er te weinig was op school, maar dat ze er niet aan toegekomen zijn.

  Ik vind het leukste van barbecue om achter de grill te staan, en te zorgen dat het allemaal niet verkoolt. Je hebt ook vanzelf aanloop in die positie.

Reacties zijn gesloten.