Spring naar inhoud

Thuis

Het klinkt voor een buitenstaander waarschijnlijk heel vreemd, maar ik geniet van mijn nieuwe lay-out, ik voel me er echt in thuis. Hij leest prettig, is lekker rustig en toch duidelijk. Maar niets is perfect, merkte ik zojuist: de database was er even niet, en dan is de site er ook niet.

De bijzondere humor die de poll vroeger gaf mis ik nauwelijks, en ik maak me niet meer druk om statistieken. Tot mijn grote genoegen merk ik dat de belangrijkste bekenden me ook hier weten te vinden.

Weest allen welkom, en laat dit voor ieder een rustpunt op het web zijn! Gegarandeerd vrij van reclame!

Ja, ik voel me hier thuis, zoals ik me thuis kan voelen in een strakke lege kamer met witgepleisterde muren en een eikenhouten vloer, met alleen een bed, een ruwhouten tafel met een stoel erin. En waar je bomen hoort ruisen en vogels fluiten als je het raam open zet.

Ik ben nooit gelovig geweest, maar anders was het klooster misschien wel iets voor me geweest.

Wie houdt ook zo van stilte?

12 gedachten over “Thuis

 1. nanos

  Ik hou van stilte.
  Het is kennelijk uitzonderlijk. Je komt bijna nergens meer zonder dat er muziek te horen is.

 2. plutone

  Met stilte bedoel ik natuurlijk niet echt volstrekte stilte, dat is ook heel naar. Windstilte in een nog niet bewoonde nieuwbouwwijk, geen vogels, geen stemmen, niks. Dat is niet prettig. Maar het geluid van een beek, blaadjes aan bomen, vogels en dergelijke maken stilte pas echt prettig. Muziek is ook prettig, maar heeft vaak volume nodig en is dan toch niet echt een rustpunt. Ik ben overigens wel echt een muziekmens!

 3. sebbo

  De verhuizing is mij niet zo goed bevallen. Ik heb al dagen moeite om webloggers te bezoeken. De mooiste stilte voor mij is wanneer ik alleen door een natuurgebied loop. Het suizen van de wind is dan het enige dat ik hoor.

 4. Xiwel

  Hier in de duinen zijn ook hele stukken waar geen vogel te horen is. Daar loop ik graag, want wind hoor je er wel.

  In mijn huis is het ook erg stil ondank dat ik midden in een redelijk grote stad woon. Geen autoverkeer door de straat en in m'n huis staan geen wekker die tikken. Als ik m'n buitendeur opendoe kan ik het carillon horen, die gaat de hele nacht door. Kan ik ook van genieten.

 5. fialas

  een kloosterlijk interieur heeft een verheffende werking en het geeft rust aan de ziel. Maar kan men het zijn kat wel aandoen?

 6. Frans54

  Ik ben dol op stilte, echte stilte of stilte die gevuld is met natuurlijke geluiden. Ik kom graag op de waddeneilanden buiten het seizoen (vooral Schiermonnikoog, en mijn favoriete vakantiebestemmingen waren altijd Ierland en Zweden (en dan vooral wat meer naar het noorden)

 7. plutone

  Voor wie hem aanvankelijk wat te herfstig vond, ik heb er een zomersausje overheen gegooid. De kopfoto is de uitgang van een haventje aan het Lac Leman.

 8. dJezzer

  Na het bestuderen van je nieuwe inleidende afbeelding heb ik weer interessante dingen ontdekt: de aarde hangt ongeveer 4 graden naar rechts (stuurboord?), de zee loopt niet leeg als de aarde een bocht maakt en water stroomt bergopwaarts.
  Verder een leuke foto 8)

Reacties zijn gesloten.