Spring naar inhoud

Oranje

Stil was het gisteren. De komkommertijd is aangebroken.
Op de voorpagina van de krant een foto van een halve pagina van een rennend mannetje. Kennelijk is het oranje elftal wereldkampioen geworden.

Op zo'n hete dag is het trouwens oneerlijk om de ene partij een andere kleur te laten dragen. Aan onze kat kun je met je ogen dicht voelen waar hij wit is en waar zwart, als hij in de zon ligt. Als ik met een zwart t-shirt de zon in ga, heb ik het veel warmer dan in een wit t-shirt.

De ene ploeg kan dus veel meer last van de hitte hebben dan de andere, lijkt mij zo.

Wat voor kleuren droeg de tegenstander eigenlijk?

5 gedachten over “Oranje

 1. Vrouwke

  Hoi Plutone.

  Wat kan jij moeilijke vragen stellen. Ik heb de wedstrijd wel gezien maar werkelijk geen idee hoe de kleren van de tegenstander eruit zagen.
  Kijk, dat rennend mannetje móest wel scoren omdat hij als enige van het hele team niet alleen een oranje hempje, broekje en sokjes aan, maar ook nog eens oranje schoentjes. En je begrijpt zeker wel dat dat verplichtingen met zich meebrengt.

  Verder vind ik het wel leuk om nu ook via een ander deel van internet kennis met je te maken. Ik ken je vanuit reacties in een internetkrant die ik dan wel eens lees, en natuurlijk zie ik je ook bij mensen reageren waar ik ook graag een blik om de deur werp.

  Natuurlijk schept het samen overstappen op een andere manier van loggen ook een band. Want kolere, wát een werk is dat, voordat je alles weer een beetje zo in beeld hebt dat het te overleven valt.

  Ik heb bewust voor een wat vrolijkere uitstraling gekozen. En veel mensen die me 'in het echt' ook kennen, vinden het bij me passen. Ach, en als het me niet meer zint, ga ik op zoek naar een ander jasje.

  Jij veel succes met je nieuwe weblog. En ik zal je meteen even bij de linken zetten (als me dat lukt) zodat ik je niet weer uit het oog verlies.

  Fijne dag verder.

 2. plutone

  Dat hebben ze denk ik wel geprobeerd, maar die Friezen vertikten het om in een oranje pakje het veld op te gaan.

Reacties zijn gesloten.