Spring naar inhoud

11 gedachten over “Barca

 1. fialas

  en wat een schitterende kopfoto. Voor de gelegenheid gemaakt? Ik wou dat iemand mij daar eens mee hielp. Kleindochter heeft tentamens..

 2. plutone

  Wat is er mis met jouw kopfoto?
  Het lek... Ja, daar moet ik straks eens naar kijken, de bui vannacht was een goede test.

 3. Xiwel

  Het lijkt me een schuitje die door kloeten of wrikken wordt verplaatst. Die man met de sjerp ondersteboven zal een burgemeester zijn van een klein Frans plaatsje. Ik hou het dus maar op het moerasgebied ten noorden van Saint-Nazaire of in de buurt van Brouage.

  Bootmatig is mijn Frans en Latijn niet zo best, Barca is een verkleinwoord voor Barc en Barc is de Franse versie van Barge, dat ik in het Engels ken als binnenvaartschip? Misschien is Barce van lona daar ook aan verwant, maar daar heb ik geen binnenvaart kunnen ontdekken. Boot was toch bateau?

 4. plutone

  Barca is bedoeld als Italiaans, en Barchetta is daar dan het verkleinwoordje van.

  Wat mij aan deze foto opvalt is, dat alleen de schipper zich thuis voelt op zijn boot. De rest zit er een beetje bij alsof ze in een attractie van een pretpark zitten.

  Maar even serieus: die mooie vrouw in die lichte jas is waarschijnlijk over een jaar de president van Frankrijk. Haar naam is Ségolène Royal.

  Een keiharde socialiste die het tuig van de banlieus met harde hand wil gaan heropvoeden. Met zachte hand maakt ze daar de geesten rijp voor. En natuurlijk is ze goed voor de verkiezingen. Ziet er leuk uit, is socialist, en gaat door het vuur voor de nationale veiligheid.

  Hier kan Rita veel van leren!

  Wat ze in dit bootje doet met monsieur le maire? Ik zou het niet weten, maar hij geniet ervan!

 5. Rover

  Barca wordt door Engelsen en Nederlanders inderdaad ook wel gebruikt als troetelnaam voor de voetbalclub van Barcelona. Bah, overal is voetbal, mijn plaats in de huiskamer wordt bezet door een aanstaande schoonzoon die de televisie op Duitsland-Polen heeft afgestemd. Volgens mij is dit bootje trouwens in strijd met de voorschriften. Toutes bateaux doivent être identifiables(nom et immatriculation du bateau visible). Même le bateau du maire.

 6. Cornette

  Niks voor mij zo'n bootje. Ik zou er direct een gaatje in boren.
  Complimenten voor deze prachtige weblog trouwens.

 7. dJezzer

  Dit is het researchteam van Kopspijkers dat undercover onderzoekt hoe het komt dat de kijkcijfers zijn gekelderd na de overgang naar TalMol. Helaas zijn zij het spoor wederom bijster geraakt en worden onder leiding van de burgemeester van Sesamstraat begeleid naar het smurfendorp. De brilsmurf ("Brillie" voor ingewijden) mag de rol van bootsmurf vervullen.

Reacties zijn gesloten.