Spring naar inhoud

lek

Het weer doet maar. Eergisteren te warm om te slapen, vandaag gewoon koud en nat. Jammer voor T, die op schoolreis is. Hoewel, die kinderen maken zich druk genoeg om op temperatuur te blijven. Het is beter dan tropisch heet. D. had meer geluk, die had vorige week kamp, en dat was echt lekker weer.

In elk geval hebben we een goed test gehad of het lek nu dicht is (het is!).

Eigenlijk thuiswerkdag, maar ik had cursus in Den Haag. D. moest voor het eerst tussen de middag zichzelf redden, best spannend! Maar T. kon ik dus niet eens uitzwaaien. Had ik het maar wel gedaan, mijn straf was nu die lekke band, een half uur lopen, en meer vertraging dan uitzwaaien had gegeven.

Al jaren niet meer gehad, een lekke band, met die superbanden die niet lek raken. Bijna niet.

Tussen de middag eerst een plakdoos gaan halen bij Halfords. Maar het was niet één lek, het was een lijn van heel veel lekjes. Niet te plakken. Kennelijk net even op doorgereden en zo de binnenband afgekneld. Dus terug naar Halfords en geruild (mocht :-)) voor een busje latexschuim. Ooit heb ik daar succes mee gehad. Maar nu.... het werkte niet, de band bleef leeglopen. Toen het busje op was ben ik erachteraan gaan pompen, maar het ventiel werkte niet meer, en hij liep net zo hard leeg als ik hem vol pompte. En overal plakkerig schuim.

Mijn oude fiets staat op mijn werk in de stalling als reserve, daarop ben ik naar huis gegaan. Morgen met gereedschap en nieuwe band de nieuwe fiets (13 mnd oud) repareren. Het is de achterband 🙁 dus dat is een heel gedoe.

Onderweg naar huis helemaal natgeregend. Beetje solidair met T.... Hij komt pas om half zes terug van zijn schoolreis. Dan even snel iets eenvoudigs te eten maken, want om zeven uur moet ik weer naar gitaarles met J. en D. Nu eerst maar snel de achterbank weer in de auto zetten, want die lag eruit om podiumdelen te vervoeren. En dan leg ik de tegels op het dakterras wel terug na de gitaarles.

Krijgen jullie het ook zo druk, met zo'n lekke band?

3 gedachten over “lek

 1. dJezzer

  Recenteljk wel een stukke auto gehad. Dat is ook wel een tegenvaller als je agenda vol staat. Vervangend vervoer is er altijd wel, alleen niet op de plaats waar je het nodig hebt, en meestal ook niet op het tijdstip dat jou uitkomt.

  Preventief onderhoud bij moderne banden werkt trouwens net zo goed als bij oude banden 😉
  Gewoon eens in de week de onreine stukjes verwijderen - scheelt je zo een half uur lopen en je terrastegels komen ook niet in het nauw.

 2. plutone

  @djezzer: je bedoelt zeker openbaar vervoer, want dat is vervoer:

  • van een plaats waar je niet bent
  • naar een plaats waar je niet heen wilt
  • op een moment dat je niet uitkomt

  (grapje, ik ga eigenlijk juist heel graag met de trein)

 3. fialas

  wat een ijver, ik ben al heel trots dat ik vandaag de handrem van mijn auto heb laten bijstellen.

Reacties zijn gesloten.