Spring naar inhoud

grondwet

Zoals iedereen weet bestaat Nederland uit zeventwaalf provinciënes. En Nederland heeft een grondwet (klik), een wet die geldt voor al die provincies. Een kleine wet, slechts 33 pagina's groot, die in hoofdzaak regelt hoe de mens tegen de staat beschermd is. Want dat is het wezen van een grondwet.
Daarover is nooit een volksraadpleging gehouden. Als de dames en heren volksvertegenwoordigers daar ooit achter komen, dan zul je nog wat meemaken. Ze zullen dan eisen dat er een referendum over komt.
En wat er dan gaat gebeuren laat zich raden. In de Randstad zal een meerderheid voor de grondwet zijn, maar Limburg en Friesland haken af. Nou namen we die landsdelen in de Randstad al nooit heel erg serieus, dus we halen er onze schouders over op. Maar in in de afvallige regio's zal nog jaren een strijd woeden over al of niet weer aanhaken bij de verenigde Nederlanden. Het zal wel nooit gebeuren. In plaats daarvan sluit Limburg zich aan bij Belgisch Limburg, en Friesland wordt onafhankelijk. Groningen en Drente zijn veel pragmatischer en vormen samen de Noordelijke Unie die lid wordt van de Europese Gemeenschap. Nederland heeft zich daar inmiddels uit teruggetrokken. De immens grote Europese grondwet (klik) nemen ze in het Noorden honend op de koop toe.
Tegen de tijd dat de Randstad en Friesland onder water staan zal de Noordelijke Unie tot grote bloei gekomen zijn, tot ongeluk van de rustzoekers die daar de afgelopen decennia heen zijn getrokken om te genieten van een vroeg pensioen.

2 gedachten over “grondwet

  1. Xiwel

    Wat dat betreft is het Koninkrijk der Nederlanden al een vreemde eend. Op het Nederlandse Sint Maarten is de Antilliaanse gulden het officiele betaalmiddel, terwijl de andere helf van het eiland (het Franse Sint Martin) de Euro heeft ingevoerd. 🙂

  2. Frans54

    Zo'n opsplitsing kan onze kansen bij het Eurovisiesongfestival alleen maar doen stijgen, voor de rest is het totaal overbodig: zoals je zelf al aangeeft loopt het overgrote deel toch onder en kan de mening daarvan dus wel bij voorbaat weggespoeld.

Reacties zijn gesloten.