Spring naar inhoud

uitgezet

Vroeger had je nog wel eens parlementariërs die voor zichzelf begonnen. Neem Geert bijvoorbeeld.
Tegenwoordig is het gebruikelijk om parlementariërs die niet met de partij in de pas lopen uit de fractie te gooien. Niet alleen bij de SP, maar dus ook bij de VVD. Wie blaft naar de baas vliegt eruit.
Overigens raken die parlementariërs hun zetel niet kwijt, tenzij ze vrijwillig opstappen. Een partij die een lid uit de fractie gooit vermindert dus zijn eigen stem.
Copyright Tom Janssen
Vreemde gewaarwording: Verdonk uitgezet 😈

Dat wordt uitkijken voor Geert, nu komt er concurrentie!

3 gedachten over “uitgezet

 1. plutone

  Email aan Rita Verdonk.

  Ik heb nooit op u gestemd en zou dat denk ik ook nooit doen. Maar ik zou zeer verbaasd zijn als de VVD u uit de fractie zou zetten vanwege het uiten van kritiek op de fractie in een interview. Van de VVD zou ik een liberalere houding verwachten.

  Ik hoop de de VVD zich zal bedenken om af te dalen tot het democratisch gehalte van de SP.

  En ik vind dat het uw plicht is, aan te blijven als parlementariër, gezien het grote aantal voorkeurstemmen dat u gehaald heeft, waarmee immers duidelijk is dat u daadwerkelijk een groot deel van de bevolking vertegenwoordigt.

  met vriendelijke groet,

  Plutone

 2. plutone

  Dan kan ze hem eindelijk eens naar een goede kapper sturen! :mrgreen:

  Maar denk je nu werkelijk dat Rita zou boteren met Geert? Want ook hij is een klein dictatortje die alles wil bepalen. En Rita, weten we inmiddels wel, is niet erg bestuurbaar.

Reacties zijn gesloten.