Spring naar inhoud

Ziek

We zitten met zijn allen in de nieuwe zorgverzekering, neem ik aan.
Vanmorgen las ik daar iets over in de krant. En ik moet zeggen: ik heb bewondering voor de creativiteit van het nieuwe kabinet als het gaat om het verkopen van zijn plannen.

Wat wil het geval? De no-claim wordt vervangen door een eigen risico.

Wat betekent dat?

Heel simpel: Meer premie betalen en minder van je verzekering terugkrijgen.
Ik verwacht dat ook nog eens de premies zullen stijgen.

Dat is geen vervangen, dat is geen dubbel pakken, dat is driedubbel pakken!

Ik kan me best voorstellen dat ze al dat geld nodig hebben, maar ik erger me aan de versluierde manier waarop erover gepraat wordt.

4 gedachten over “Ziek

 1. Chantal

  Ik verwacht dat ook nog eens de premies zullen stijgen.

  --> dat is elk jaar zo, dat ligt niet aan dit kabinet hoor.

  Ik had persoonlijk nooit iets aan die no-claim als chronisch zieke. Ik ben op zich wel tevreden met de nieuwe plannen.... en die plannen zijn niet nieuw btw. Dat was al vooraf bekend dat dat zou gaan gebeuren.

 2. Marloes

  Dat is nou politiek,nooit echt zeggen waar het allemaal om draait. De eerste politica (of cus) die daar mee begint krijgt in ieder geval mijn stem. Links rechts of door het midden maakt me dan ook niets meer uit..:)

 3. Xiwel

  Ik heb de troonrede en het aanvullende gemeutel nog niet gevolgd, m'n hoofd staat er op dit moment niet zo naar.

  Zelf denk ik dat de afgelopen warme winter een flink probleem is voor de regering. Omdat er veel minder gas gestookt is krijgen zij minder inkomsten van de NAM en de brandstofbelastingen. Omgekeerd gaan veel huishouddens aan het eind van dit jaar geld terugkrijgen van hun gasleverancier omdat zij veel minder verbuikt hebben. Dus denkt de regering hun gemistte inkomsten daar te moeten halen. Maar ja hoe doe je zoiets. Energie meer belasten kan ook niet tot het oneindige doorgaan, het Afghaanse avontuur stoppen zit er ook nog niet in en dus wijken ze uit richting zorgkosten. Op z'n minst willen ze daar minder geld op toeleggen.

  Ik heb een bedrijfsleider gehad die steeds een nieuwe kuil groef om een oude kuil te dichten. Als een project de mist inliep haalde hij mensen van andere projecten om dat op te lossen en daardoor liepen die projecten na een tijdje vast. Regeringen en colleges hebben daar ook een handje van. Ik zie dus liever niet dat oneigenlijke gebruik van de diverse beslastingen. Voor dat bedrijf was de echte oplossing minder werk of meer personeel aannemen. De regering kan ook zoiets doen door niet aan die malle onzin als de Betuwelijn of Afghanistan te beginnen.

 4. Nanos

  Heel veel minder prettige ingrepen worden versluierd gebracht. Ik kan me niet voorstellen dat ze denken dat niet-politici dat niet door hebben. Dat zou toch een wel heel beledigende opstelling zijn. Het zal wel bij het jargon horen.

Reacties zijn gesloten.