Spring naar inhoud

bloot

Het is alsof je zit te kijken naar de maquette van de architect destijds, dit beeld van VWS. Nu de Zwarte Madonna gesloopt is heb je voor het eerst vrij zicht op dit gebouw. Voor even, want ze gaan er iets heel hoogs voor zetten, een soort Haagse twin towers van 140 m hoog heb ik begrepen.

Eigenlijk zijn het twee gebouwen. Het hoge stuk met de twee puntdaken erop is oud (zestiger jaren), en de drie gebouwen ervoor die samen op een dik blok van vijf verdiepingen staan zijn er in de negentiger jaren aan gebouwd. Het oude stuk is daarbij opnieuw bekleed, met baksteen, zodat het een geheel is gaan lijken.

Het gebouw is overigens te groot voor VWS en er zitten allerlei andere diensten in. We zijn vergeleken met 20 jaar geleden al met 50% gekrompen en dat proces gaat nog steeds door. Zoals het nu gaat hebben we over 5 jaar ruimte voor nog een ministerie in dit gebouw, als we de andere gasten eruit zetten.

Waarschijnlijk ben ik er dan zelf ook uit gezet šŸ™„

6 gedachten over “bloot

  1. ton

    Voordat de puntdaken (de haagse tieten) erop waren gezet, heb ik hier nog gewerkt, toen heette het nog gewoon een rijkskantorenflat.

  2. Nanos

    Zonde, jullie zouden moeten protesteren tegen die nieuwbouw. Je vastketenen op de bouwplaats of zo.

Reacties zijn gesloten.