Spring naar inhoud

bakfiets

20070915-082-1.jpg

Een grappige variant op de kinderbakfiets die je nu en dan de straat onveilig ziet maken. Bak eraf, zadel en stuur erop, en tot mijn grote verbazing ook een trapas met pedalen. De eerste tandem die ik ken waar de bestuurder acherop zit.
Inclusief kinderzitjes is dit dus een vierpersoonsfiets, op twee wielen. Dat is gemiddeld twee personen per wiel. Een geweldige prestatie!

Maar toch:
Een bus vervoert een man of 60 op 4 of 6 wielen. Dat is dus 10 tot 15 per wiel.
Ik vraag me dus af hoeveel groei er nog zit in het concept Fiets.

6 gedachten over “bakfiets

 1. Xiwel

  Deze dingen zijn er al een jaar of 5 en komen vooral voor op de Waddeneilanden. Nadeel is dat je kind niet groter moet worden als de ouder en anders moet het kind achterop om te sturen.

  Laatst zag ik hier in de stad een bakfietsje met 6 kinderen in de bak. Die had veel moeite om de helling op te komen. Ook zie ik hier af en toe een moeder met 3 kinderen op een normale damesfiets. Achterop 2 zitjes achterelkaar en voor 1 aan het stuur. Menige personenauto telt minder inzittenden. 🙂

 2. Nanos

  Het is wel een zwaarbeladen fiets als alles bezet is. Het ziet er leuker uit dan een bakfiets en in elk geval leuker dan een fiets met aanhangwagentje.
  Een bakfiets is wel veiliger dan dit. Ik hou niet zo van die fietsen met voor en achter kinderen.

 3. Mefeja

  De vergelijking met een bus gaat wel op voor wat betreft het stuurgedrag, je moet een bocht wat later inzetten. De tandem is wel erg geschikt voor ouders met kinderen die meer in de gaten gehouden moeten worden.

Reacties zijn gesloten.