Spring naar inhoud

Fotolog

De laatste weken heb ik kennis gemaakt met een heel andere manier van webloggen, namelijk fotologgen bij FLICKR.
Dat is weer eens heel iets anders.

Een paar dagen geleden liet ik er al iets van zien: een diashow over Kröller Muller.

FLICKR is een gemeenschap van mensen over de hele wereld die foto's aan elkaar laten zien. Dat doen ze door per thema een groep op te richten waar je je bij kunt aansluiten. Je zoekt dus groepen die je zelf leuk vindt en stuurt je eigen foto's die daarbij passen naar die groep. Vervolgens is iedere foto als het ware een bericht op een weblog, en kunnen de lezers daarop reageren. Niemand houdt je trouwens tegen om een verhaaltje te schrijven bij een foto, maar dat kun je dan maar beter in het Engels doen.

Het verschil met webloggen is dus vooral dat je een foto (bericht) naar een heleboel groepen kunt sturen, en dat je zelf regelt dat mensen met ongeveer jouw interesse je foto te zien krijgen.

Er zitten op FLICKR een heleboel goede fotografen, heb ik inmiddels gemerkt. En ook ik probeer mijn steentje bij te dragen.

Alleen: het kost tijd, veel tijd!

2 gedachten over “Fotolog

 1. Vrouwke

  Jeetje, het klinkt ronduit uitdagend om er aan mee te gaan doen, maar die stomme tijd.
  Daar heb ik nu al niet genoeg van, en aangezien er veranderingen op de werkvloer aan het komen zijn, ben ik bang dat het nog krapper zal worden allemaal.

  Maar... als jij nog hier gewoon regelmatig een staaltje van je kunnen laat zien, kan ik toch een heel klein beetje meegenieten van Flickr.

  Veel plezier.

 2. jan

  ik zit daar al twee jaar op. het is heel leuk. er zijn bepaalde groepen waar je verplicht bent na publicatie enkele reacties achter te laten. je moet maar eens kijken, want dat levert veel op. op mijn site staat een link naar flickr.

Reacties zijn gesloten.