Spring naar inhoud

Kleur

Een zonnig plaatje voor de zondag.
orange
Dit zijn de bladeren van een Amerikaanse eik, als ik het goed zie. Een boom met geweldig mooie herfstkleuren. Dat is het leuke van een bos.
Soms is het minder leuke van een bos dat er ook bosbeheerders zijn, en die kunnen van die vreemde ideeën hebben. Bijvoorbeeld dat deze bomen niet in Nederland thuis horen en dus weg moeten. Zodat alles weer netjes op dezelfde manier van groen naar lichtbruin verkleurt.

2 gedachten over “Kleur

  1. frans54

    In het algemeen ben ik ook tegenstander van invoering van uitheemse soorten. Maar die eik is er al heel lang en vormt voorzover mij bekend geen bedreiging voor de inheemse eik, verdringt deze niet en vormt ook verder geen plaag. Die mag van mij dus rustig blijven. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Amerikaanse vogelkers die hier dermate succesvol is dat hij in veel gebieden een ernstige plaag vormt.

  2. fialas

    Staatsbosbeheer heeft in het Savelsbos die prachtige bomen allemaal weggehaald, zogenaamd om de bodembedekers zoals maagdepalm en daslook meer kans te geven Maar de aangrenzende maisvelden worden zwaar bemest met varkensstront, dumping van overschotten zogezegd. Dus in plaats van bodembedekkers zien we een welige brandnetelgroei. Dat heet verkokering, geloof ik.

Reacties zijn gesloten.