Spring naar inhoud

Eigen vogels eerst

Het begon met de meeuwen. Toen ze voor het eerst in de stad verschenen hadden u en ik het nog niet zo in de gaten, en konden we nog denken aan vakanties aan zee, aan de veerboot naar Texel, aan de rust van verlaten duinen in de zomer. Prachtige acrobaten toch, die meeuwen, hoe ze zich laten zeilen op de wind! En slim waren ze ook: hoe ze in het gras stonden te trappelen om de wurmen de grond uit te lokken. Ze pasten zich snel aan. Die meeuwen, dachten ze in Den Haag, die komen er wel, binnen een paar generaties horen ze bij ons!
Later kwamen de groene parkieten. Ook leuk, extra kleur in de tuin, voor zoiets exotisch hoefde je niet meer naar verre landen te gaan. Velen zagen een verrijking in de multicolorale samenleving. Nou ja, en dan was je de auto toch gewoon wat vaker met al die meeuwenpoep?

Wat een naïevelingen bij elkaar! Want daar blijft het natuurlijk niet bij, en die exoten kunnen één ding als de beste: zich voortplanten, ze zijn een gevaar voor de samenleving!

Immers, zodra ze met zijn velen zijn zie je dat ze helemaal geen zin hebben om zich aan te passen.

Heeft u wel eens gezien wat meeuwen met onze vuilniszakken doen?

Kunnen onze vrouwen nog veilig van hun tuin genieten met een bende schaamteloos schreeuwende parkieten boven hun hoofd? Die brutale lawaaibeesten die het domweg vertikken om fatsoenlijk te zingen, ze proberen het niet eens! Tussen haakjes: laten we even niet vergeten waar ze thuishoren: achter de tralies en nergens anders!

Durft u nog op straat een Hollandse Nieuwe te eten als de meeuwen op u loeren? Ook dat stukje Hollandse cultuur wordt ons afgepakt!

Maar er is meer, want wat ze in Den Haag maar niet willen zien is dat het onder water ook al die kant op gaat. De Zeeuwse oester wordt in zijn bestaan bedreigd, om maar een voorbeeld te noemen. Je ziet het niet direct maar het gebeurt waar we bij staan, veel meer nog dan we weten.

En straks wordt u wakker met zo´n levensgevaarlijke tijgermug in uw slaapkamer maar dan is het te laat.

Daarom: dit moet nu stoppen. Genoeg is genoeg. Onze partij wil daarom de grenzen sluiten voor alle exoten. Het binnensmokkelen gaan we streng controleren en straffen, en we sturen ze allemaal terug.

Op eigen kosten.

Zo gaan we ons land aan u teruggeven. Met schone straten waar u veilig een harinkje kunt happen.

Want wij luisteren naar u. Wat wilt u immers?
- Meer of minder ruimte?
- Meer of minder verkouden zijn?
- Meer of minder vreemde vogels?

Kies daarom om op 15 maart de partij voor de vogels.

PVV - Eigen vogels eerst!

4 gedachten over “Eigen vogels eerst

  1. gewoonanneke

    Vroeger als ik een stel zwanen zag was het iets bijzonders. Hoeveel ganzen blijven er gewoon in Nederland en planten zich als konijnen voort. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ga er op stemmen haha al vind ik de zwanen gewoon prachtig, de boeren wat minder. En dat de duiven in de stad komen is ook ontstaan doordat er steeds meer langs de kusten gebouwd wordt zodat broedruimtes weg gaan. Nou ja ik ben wel voor zo'n partij hoor.........';)

Reacties zijn gesloten.