Spring naar inhoud

Nederland-Turkije: 0-0

Wat een strateeg, die Erdogan! In een campagne om zijn parlement tandeloos te maken en een dictator te worden (voor zover hij dat niet al was), speelt hij nu de verongelijkte Calimero. Nederland als gemeenschappelijke vijand is voor hem een geweldig cadeau, en versterkt de band tussen alle Turken. Het gedoe in Rotterdam zou Erdogan wel eens meer stemmen op kunnen leveren dan als Nederland hem zijn gang had laten gaan met zijn campagne. Maar dat kon natuurlijk niet, want dan zou je Wilders vlak voor de verkiezingen een geweldige duw in de rug hebben gegeven. Nu staan alle partijen achter onze sterke premier. Niemand heeft het over Geert.

Bovendien verwacht ik dat Turkije Nederland nog aardig dwars gaat zitten uit een soort genoegdoening, we zullen het merken.

Terzijde: Een sterkere positie van Wilders zou de Turkse gemeenschap in Nederland geen goed doen, dus daarmee zou Erdogan zijn eigen mensen een slechte dienst hebben bewezen. Echter, hij moet geweten hebben dat het zover niet zou komen. De Nederlandse regering moest wel tegen hem optreden, in het binnenlands belang.

Twee vragen:

  • Laat het Mark Rutte koud dat in Turkije de democratie om zeep wordt gebracht?
  • Laat het Erdogan koud dat in Nederland het anti-Turkse sentiment wordt opgezweept?

Bottom line: voor mijn gevoel zijn er alleen maar verliezers, met uitzondering van één man.

1 gedachte over “Nederland-Turkije: 0-0

Reacties zijn gesloten.